Skip to content

ZLO NEPATRÍ DO CIVILIZOVANÉHO SVETA …

ZLO NEPATRÍ DO CIVILIZOVANÉHO SVETA …

Dnes v 21. storočí si nezískate rešpekt a úctu tým, že budete vraždiť, strašiť a páchať genocídu na obyvateľstve, z ktorých mnohí dokonca hovoria vašim jazykom.

My, Európania, si budeme pamätať vaše vojnové zločiny. A vaša veľkolepá história a minulosť osloboditeľov, či vaše úspechy na poli vedy, umenia a športu, nebudú ospravedlnením.

Vy nás nenávidíte, lebo sme lepší (aj vo vede, športe a umení), lebo žijeme slobodne v mieri, neklameme a nepodvádzame v takej miere ako vy. Neznášate nás, lebo sme tolerantní, solidárni, počúvame odlišné názory a rešpektujeme aj tých, ktorí nás nemajú radi alebo s nami nesúhlasia. Bojíte sa našej demokracie, lebo je zrkadlom, v ktorom by ste videli svoju pravú tvár, ľudí schvaľujúcich genocídu a vojnové zločiny.

My sa od Vás izolujeme nie preto, lebo sa vás bojíme, ale preto, lebo ostro odsudzujeme vaše videnie sveta a váš imperializmus. Lebo v našom svete ostro odsudzujeme zabíjanie nevinných, lebo my si ctíme ľudský život, medzinárodné dohody, rešpektujeme hranice suverénnych štátov, rešpektujeme právo na slobodnú vôľu a sebaurčenie, atď.

Pevne verím, že raz to možno pochopíte, odsúdite vaše vojnové zločiny a genocídu a že raz budeme môcť s vami žiť v mieri. Bude to pre vás ťažké odpustiť samým sebe za to všetko zlo, čo ste spôsobili. Ale kde je vôľa a veľké srdce (o ktorom tak radi hovoríte), tam je cesta …

Zdroj: FB