Skip to content

Ľudí s tragickými osudmi pribúda. A bude horšie

Ekonomická situácia u väčšiny bežných ľudí na celom Slovensku (vlastne v celej Európe) sa vzhľadom na výrazné zdražovanie tovarov, služieb a s tým spojenou infláciou výrazne pribúda. Aj mnohé bežné rodiny začínajú výraznejšie šetriť už aj na bežných výdavkoch a väčšina ľudí má obavy zo straty zamestnania a tým pravidelného príjmu.

A to u nás ešte stále nedošlo k výraznejšiemu (možno až drastickému) nárastu úrokových sadzieb na úveroch. Ale asi aj to nás nakoniec neobíde. Česi o tom vedia svoje už dnes.

Zvyšujúcimi sa nákladmi nielen na energie budú sa snažiť zlú finančnú situáciu riešiť aj tí najzraniteľnejší, napríklad dôchodcovia. Už dnes rôznym spôsobom  podvedených dôchodcov je dostatok, stúpaním nátlaku na psychiku a pribúdaním arogantných a bezcitných podvodníkov, nielen o úspory, ale pravdepodobne aj o domy a byty prídu ďalší.

Nastupuje zima a teda ťažké obdobie práve pre ľudí bez domova. Na železničnej stanici v Trnave sme bezdomovcov zastihli viac. Prekvapila nás hlavne staršia pani na nákupnom vozíku si opatrujúca celý svoj majetok.

Pracovníčka pri pokladni nám potvrdila, že bezdomovci sú v čakárni železničnej stanice viac menej stále a konkrétne spomenutá staršia pani takto prežíva už viac ako mesiac.

Bezdomovectvo sa teda pre spoločnosť stáva problémom a dá sa očakávať, že aj tu bude horšie.