Skip to content

MÚZEUM TOTALITY má rok

Práve rok uplynul od sprístupnenia súkromnej expozície  MÚZEA TOTALITY verejnosti. Z nápadu urobiť niečo zmysluplné a pre ďalšie generácie hodnotné v dovtedy nevyužitých priestoroch jednej z budov v súkromnom objekte, sa aj, vlastne hlavne po roku javí za veľmi rozumné rozhodnutie.

Nápad zriadiť MÚZEUM TOTALITY vznikol počas pomerne prísnych koronaopatrení znemožňujúcich nám cestovať po svete tak, ako sme cestovali do roka  2020.

A tak od marca predchádzajúceho roka do leta sme kompletne zrekonštruovali interiéry budovy so samostatným vchodom, postupne nakúpili šesťnásť rovnakých vitrín v IKEA, knižnicu o rozmeroch viac ako tri a pol krát tri a pol metra a ostatné do priestorov pasujúce vitríny, skrinky s policami a zabezpečili nenásilné osvetlenie výstavných priestorov. Už počas minuloročného leta sme múzeum zariadili všetkým potrebným, aby sme presne pred rokom mohli ohlásiť jeho existenciu pre verejnosť.

Za rok sa v priestoroch múzea vystriedalo cez tisíc návštevníkov a to napriek tomu, že ide o priestor súkromný a múzeum nemá a nateraz ani neplánuje zaviesť stále otváracie hodiny. V MÚZEU TOTALITY sa uskutočnilo niekoľko akcií, stretnutí a diskusií k významným udalostiam našej histórie a vďaka úrovni vystavených exponátov a vhodnosti interiérov nahrávali u nás takmer všetky televízie.

Múzeum sa v rámci priestorových možností bude rozrastať aj v nasledujúcom období. Za podporu srdečne ďakujeme všetkým fanúšikom a darcom exponátov a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia v priestoroch MÚZEA TOTALITY v Seredi.