Skip to content

Nebudem podporovať Ficovu predvolebnú kampaň za peniaze štátu – referenda sa NEzúčastním

Pred zhruba tromi rokmi som volil ZMENU. Tú reprezentovali ľudia vystupujúci v politike nekompromisne proti korupcii a za návrat Slovenska medzi právne štáty Európy, v ktorom nebude môcť sudkyňa zobchodovávať  rozsudky v mene republiky za dámske kabelky, kde nebude špeciálny prokurátor brať úplatky a zametať pod koberec trestnú činnosť niekoho ľudí, kde nebude ovládať policajný zbor oligarcha ktorý zbohatol na zákazkách od štátu a kde sa človek nemusí báť, že ho ako nepohodlného názorového oponenta volení zástupcovia budú zastrašovať objednaním podpálenia auta.

Skutočne a úprimne som chcel, podporoval zmenu a snažil sa o ňu.

Nevyšlo…

Politici pred voľbami zmenu sľubujúci akosi zabudli na to kto a prečo ich poslal nie vládnuť, ale zastupovať záujmy voličov. Tí istí politici zabudli, že čas beží a zmena je proces náročný a bolestný. Hlavne pre toho, kto ju reálne vykonáva. Sľubovaná zmena nenastala.

Súčasná „vládna garnitúra“ mala jedinečnú šancu vrátiť ukradnuté Slovensko späť občanom. S ústavnou väčšinou mali nielen šancu, ale skutočne reálnu možnosť zmenu vykonať. Zmenu v polícii, na prokuratúre, v justícii, zmenu v samosprávach, z ktorých väčšina je skôr na hanbu a výsmech pojmom ako transparentnosť a správa vecí verejných vo verejnom záujme.

Keď som videl, akých fatálnych chýb sa sústavne ľudia pri moci dopúšťajú, nebol som ticho. Pripomínal som riziká vyplývajúce z opakovania chýb a písal som. Už v roku  2021  napríklad tu:

https://www.seredonline.sk/2021/09/13/ked-nevymenia-novi-starych-onedlho-vymenia-stari-novych/

Neskúsenosť, úplné odtrhnutie sa od reality a jej ignorovanie, fatálne chyby pri obsadzovaní niektorých postov v exekutíve, kompromisy, okliešťovanie protikorupčných opatrení nesporne skôr či neskôr vedúcich k výsledkom, spory v koalícii a osobné záujmy u politikov ale prevládli.

Ústavná väčšina nepomohla, zápas o osobnú moc, prestíž a ukazovanie kto má väčšie prirodzenie zvíťazilo. Možné vrátenie  Slovenska do civilizácie dostalo ďalší odklad.  Dokedy, nevedno…

Volil som ich, lebo som im veril. Sklamali aj mňa hlavne neskutočným amatérizmom a ignorovaním dôvery občanov no nie natoľko, aby som sa podieľal na návrate mafie, korupcie na najvyšších miestach.

Preto  zajtra  sa NEzúčastním referenda.

Považujem ho za volebnú kampaň Fica za štátne peniaze. Je to zbytočné referendum ktoré nič neprinesie a nič nevyrieši. Jedine ak, všetkých ktorí sa ho zúčastnia, Fico vyhlási za svojich podporovateľov. A o nič iné tu nejde.

Veci je potrebné vnímať v širšom kontexte a keďže ide o budúcnosť krajiny a dovolím si povedať že na hodne dlhú dobu, emócie bokom – myslieť je potrebné hlavou.

To je môj postoj, no rešpektujem názor iných.